Înalta Curte a programat pentru marți pledoariile finale în procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legatură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

În cadrul pledoariilor finale, DNA a cerut pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea și pentru celelalte persoane cercetate în dosarul DGASPC TeleormanProcurorii au cerut și anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului în cazul liderului PSD.

„Solicităm condamnarea acestora la pedeapsa închisorii. (..) Solicităm pedeapsa închisorii cu executare în regim privativ de liberare”, a spus procurorul de ședință.

În ceea ce îi privește pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu și un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate către mediul prevăzut de lege: 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals.

Referitor la președintele PSD, procurorul a solicitat să se constate că faptele judecate sunt concurente cu cele pentur care a fost condamnat în dosarul Referendumului.

În cazul altor trei inculpați, DNA a solicitat pedepse sorientate către minimum, 3 ani pentru abuz în serviciu și 6 luni pentru fals intelectual.

Pentru toți cei vizați de dosar s-au cerut pedepse complementare.

În cazul celor care au apelat la procedura simplificată, procurorii au cerut închisoare cu executare orientate către minimum stabilit de lege, respectiv pentru Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica și Nicușor Gheorghe.

Liviu Dragnea participă la ședința de judecată, acesta fiind ultimul termen din judecata de fond.

La sediul instanței supreme sunt mai mulți protestatari, scandările acestora fiind auzite pe parcursul ședinței de judecată.

 

Sursa foto: stiripesurse.ro
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2019 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte