Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
UDMR nu va vota moțiunea de cenzură – Rojurnal

Parlamentarii UDMR nu vor vota moțiunea de cenzură și vor părăsi sala de ședințe în momentul votului, deși vor participa la dezbatere, a anunțat miercuri președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

”Vom participa la dezbaterea moțiunii de cenzură. Vom avea și noi de spus acolo ceva, așa cum fiecare grup parlamentar are câteva minute și vom spune acolo punctul nostru de vedere și vom părăsi sala, vom fi absenți. Deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abținem, să nu știu ce. Nu vom fi în sală și vom fi absenți în momentul votului”, a declarat Kelemen Hunor.
El a argumentat decizia UDMR de a nu susține moțiunea de cenzură semnată de PNL, USR și PMP prin faptul că nu există o viziune, un lider, un program de guvernare și o listă de miniștri pe care inițiatorii să le fi prezentat.
”Moțiunea de cenzură este un instrument esențial în ceea ce privește controlul guvernului și chiar este mai mult – se poate schimba rezultatul alegerilor parlamentare, majoritatea parlamentară se poate schimba prin moțiunea de cenzură, dar ca să se întâmpole acest lucru e nevoie ceva mai mult decât o critică, mai mult sau mai puțin coerentă, trebuie și o viziune despre viitor, un lider, un program de guvernare, o listă de miniștri cu care poți să mergi în a doua clipă mai departe, ceea ce lipsește în acest moment”, a mai spus el.
În prezent PSD și ALDE au împreună 250 de mandate (220 -PSD și 30 ALDE) și au asigurată o majoritate confortabilă, cu 17 voturi peste numărul necesar de susținere a Guvernului. De partea celalaltă Opoziția – PNL, USR, PMP – are 152 de parlamentari (92 PNL, 41 USR, 20 PMP) și are nevoie de susținerea a încă 81 de parlamentari ca Guvernul Dăncilă să fie schimbat.
Sursa foto: rador.ro
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte