Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
România pusă pe lista statelor iliberale din estul Europei de ministrul francez de Externe – Rojurnal

Pentru prima dată un oficial de rang înalt din Uniunea Europeană a plasat România pe lista statelor iliberale din estul Europei. Joi, în cadrul unui discurs susținut în Parlament, ministrul francez de Externe, Yves Le Drian, a declarat că evoluțiile din România sunt îngrijorătoare.

„În Estul Europei a apărut o expansiune a proiectelor iliberale care pun sub semnul întrebării unele dintre valorile și principiile fundamentale ale funcționării proiectului european. Vreau să menționez aici evoluțiile îngrijorătoare din România, țară pe care am vizitat-o recent. De la venirea la putere, coaliția PSD-ALDE a căutat permanent modalități de a împiedica procedurile judiciare care vizeaza clasa politică. Săptămâna trecută, președintele Parlamentului și al PSD, domnul Dragnea, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu într-un caz de angajări fictive. O altă evoluție neliniștitoare o reprezintă procesul de destituire a Laurei Codruta Kovesi, șefa DNA. Președintele țării a fost obligat de Curtea Constitutionala să o destituie, președintele fiind total opus liniei inițiate de domnul Dragnea”, a declarat ministrul francez.

Într-un demers separat, tot joi, ambasadele Statelor Unite, Franței, Germaniei, Canadei, au lansat un apel la „toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”.

Apelul, intitulat „Importante ţări partenere fac apel la România să ia în considerare potenţialul impact negativ al amendamentelor la legislaţia penală”, încurajează „toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi să solicite sprijinul experţilor juridici internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei şi Comisia de la Veneţia”.
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte