Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
PSD începe șatajul cu suspendarea președintelui Iohannis pentru ca acesta să o demită pe șefa DNA – Rojurnal

Din ce în ce mai multe voci din PSD încep să pună presiune pe președinte și să susțină varianta suspendării în situația în care acesta nu o demite pe șefa DNA. Ultima luare de pozițe în acest sens îi aparține vicepreședintelui PSD, Paul Stănescu, un apropiat al lui Dragnea, care a declarat miercuri că președintele Klaus Iohannis „trebuie suspendat” dacă nu va semna revocarea procurorului-șef al DNA, dar că decizia se va lua în partid.

„Președintele trebuie suspendat în momentul în care nu semnează revocarea dar nu vom lua o decizie separat. Fiecare îşi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie în partid. O să aşteptăm să vedem. A zis că mai are puţin de citit, nu aşa mult, aşa a zis preşedintele, şi în momentul în care va spune că nu este de acord cu decizia CCR, sigur, în partid, vom decide ce facem în continuare. Vom analiza din toate punctele de vedere şi vom lua o decizie în partid” a declarat Paul Stănescu.

La rândul său, Florin Iordache a declarat, răspunzând unei întrebări, că în partid se discută aceste variante, dar că se așteaptă și un răspuns al Președintelui României.”Cu siguranța discutăm, dar deocamdată așteptăm rezonabilul termen cerut de președinte, și dacă președintele, după ce trece acest timp rezonabil, nu duce la îndeplinire o hotărâre a Curții Constituționale normal că este motiv de suspendare.”  Întrebat dacă se va merge până la un referendum de demitere, Iordache a răspuns: „Credeți că este necesar? Haideți să citim Constituția și sunt destule elemente în Constituție, și acolo o să vedem, nu este necesar să mergem până la demitere”.

Senatorul PSD Niculae Bădălău are și o altă soluție: notificarea președintelui de către Ministerul Justiției, iar, în caz de refuz, formularea unei plângeri penale. ”Cred că următorul pas e o notificare din partea Ministerului Justiției ca să pună în aplicare acea hotărâre, dacă nu e penală. Domnul președinte este român și reprezintă o instituție care trebuie să respecte legea. În cazul în care nu este pusă în aplicare,  cineva trebuie să notifice acel reprezentant al institutuției. Domnul președinte nu este rege, nu este Carol”, a declarat Niculae Bădălău. Întrebat dacă este posibilă o plângere penală, senatorul PSD a spus: ”Sigur că da (…) din momentul în care hotărârea a fost în Monitorul Oficial, ea produce efecte juridice”.

Amenințarea cu suspendarea a funționat în momentul nominalizării Vasilicăi Dăncilă, președintele Iohannis acceptând numirea acesteia în funcția de prim-ministru deși era evident că aceasta nu are capacitatea de a ocupa o funcție atât de importantă. La momentul respectiv, PSD a strâns o listă cu semnăturile senatorilor și deputaților care o susțin pe Dăncilă și i-au transmis lui Iohannis că vor trece la suspendarea sa dacă nu le acceptă propunerea.

Sursa foto: stirileprotv.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte