Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Președintele ÎCCJ acuză presiuni asupra magistraților care urmează să se pronunțe în cauze importante – Rojurnal
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, acuză presiuni asupra magistraților în contextul în care instanțele urmează să pronunțe decizii importante în dosarele în care sunt acuzați oameni politici.  Tarcea a declarat joi că va sesiza inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii și CSAT.
„Am intrat şi eu în posesia unei sesizări prin care dumneavoastră sunteţi invitaţi să mă întrebaţi dacă am încălcat sau nu dispoziţiile articolului 5 şi articolului 7 din Legea 303/2004 şi sunteţi sesizaţi de faptul că este de notorietate în lumea magistraţilor că sunt o frecventă vizitatoare a caselor de protocol. Nu ştiu ce veţi face, dacă o veţi pune pe ordinea de zi, nu ştiu dacă veţi da curs acestei cereri, care în condiţii normale ar trebui ignorată (…). Dar tocmai pentru că nu trăim într-o societate normală, tocmai pentru că asistăm la o manipulare îngrozitoare, generală, care nu are drept scop decât periclitarea, în cele din urmă, a actului de justiţie, vreau să vă informez cu privire la faptul că voi sesiza personal, în cursul zilei de astăzi, Consiliul Superior de Apărare a Ţării (…) şi, de asemenea, voi sesiza Inspecţia Judiciară. Cred că este momentul să terminăm cu aceste afirmaţii defăimătoare, lipsite de orice suport legal, iar cei care le fac să suporte consecinţele”, a spus Cristina Tarcea.

În opinia sa, astfel de atacuri lipsite de fundament real ar putea avea rolul de a afecta imaginea judecătorilor care urmează să pronunţe soluţii în dosare importante.

„Eu am subliniat faptul că, într-o societate normală (…), cine face o afirmaţie trebuie să o demonstreze. Dar noi nu suntem într-o societate normală, suntem într-o societate caracterizată printr-o paranoia generală, suntem într-o societate în care orice slăbiciune, reală sau nereală, se speculează pentru a se aduce umbre asupra actului de justiţie. (…) Puţin îmi pasă de imaginea mea, dar îmi pasă de imaginea mea atunci când această imagine se răsfrânge asupra imaginii Înaltei Curţi şi asupra imaginii judecătorilor care trebuie să pronunţe în această perioadă nişte soluţii şi grele”, a precizat Cristina Tarcea.

Miercuri, Antena 3 a lansat un atac violent la adresa președintelui Înaltei Curți prezentând acuzațiile aduse acesteia de către un așa zis reprezentat al diasporei, Cristian Terhes, reședintele Coaliției românilor de pretutindeni. Terhes, intens cultivat și promovat de postul lui Dan Voiculescu, a sesizat CSM solicitând  să „clarifice public împrejurările și scopul pentru care a frecventat în repetate rânduri vilele de protocol ale Serviciului Român de Informații”.
Atacul la adresa președintelui Înaltei Curți vine în contextul în care înstanța urmează să se pronunțe, pe 21 iunie, în dosarul lui Liviu Dragnea, dosar în care pronunțarea a mai fost amânată de două ori. Ultima amânare a avut loc săptâmâna trecută când PSD a organizat un miting anti-justiție în București. Ulterior, duminică, Dragnea a lansat un nou atac furibund la adresa magistraților.
„Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult încât să dea curs la această demenţă. Este o demenţă. Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. Frica pe care o au îi face să nu mai aibă nicun fel de raţiune. Sunt unii care încearcă să se depărteze de această zonă otrăvită, sunt alţii care nu vor să mai participe la aceste execuţii şi abuzuri, şi sunt alţii care ori de frică, ori că aşa simt ei, rămân acolo ca amazoanele până când moare şi ultimul din statul paralel. Da, au de plătit, pentru că există prevederi în Codul penal care nu au fost aplicate, dar o să fie aplicate. Şi vă spun, oamenii au început să vorbească din diverse parchete, sunt destui care abia aşteaptă să înceapă să vorbească, să spună”, a declarat Liviu Dragnea referindu-se la dosarul deschis pe numele premierului Vasilica Dăncilă.
Sursa foto: revista22.ro
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte