Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
PNL atacă la CCR înființarea Fondului Suveran – Rojurnal

PNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, acuzând încălcarea principiului bicameralismului, dar și alte trei articole din Legea fundamentală.

În text, PNL atrage atenția că legea nu respectă principiul bicameralismului ( întemeiat pe art. 61 și 75 din Constituție) pentru că între Senat și Camera Deputaților proiectul de lege a fost modificat substanțial (au fost introduse în lege noi companii în raport cu varianta Senatului) și nu respectă articolele 1, 135, 147 din Constituție.

Înființarea Fondului Suveran, o prioritate pentru Liviu Dragnea, a fost criticată de analiști economici și oameni politici, cea mai tranșantă poziție fiind cea a lui Victor Ponta care a susținut, într-o postare pe Facebook, dar și în Parlament, că această decizie este, în realitate, „cel mai mare furt din averea statului român din istorie”.

”Azi, 6 Iunie 2018 , Camera Deputaţilor va vota un proiect de lege prin care se va comite cel mai mare furt din averea statului român din istorie – peste 10 miliarde euro.

Scriu acest mesaj ( şi îl voi repeta în plenul Parlamentului) ca un avertisment pentru toţi deputaţii care azi se vor lăsa folosiţi de către un grup infracţional transnaţional şi vor comite cu mâna lor acest furt uriaş – să nu poată niciodată să spună că “nu au ştiut ce fac”! Iar când va veni momentul să plătească în faţa legii şi a alegătorilor să nu aibă nicio scuză în afara laşităţii lor! Datoria unui parlamentar este să apere cetăţenii care l-au votat şi Statul Român pe care îl reprezintă chiar şi atunci când interesele şefului de Partid sunt contrare!

Prin înfiinţarea Fondului Suveran ( o idee impusă lui Liviu Dragnea  de către un grup de afaceri din Israel- Rusia) tot ceea ce mai deţine Statul Român în companiile publice va trece în mod netransparent în mâini private din afara ţării ! Tot ceea ce au construit părinţii noştri în anii 60-70-80 ( şi noi am modernizat şi am făcut profitabil în perioada 2012-2015) va trece în administrarea şi apoi proprietatea unor străini care au interese divergente de ale României – în schimbul unor bani negri daţi în Israel lui Dragnea şi oamenilor lui şi al unei protecţii politice pentru aceştia!

Acţiunile Statului Român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica , Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom , Transgaz, Romgaz, Transelectrica , Electrică, Oil Terminal , Antibiotice Iaşi etc – în valoare de peste 10 miliarde de euro sunt scoase de la Guvernul României şi trecute într-un Fond administrat total netransparent şi necontrolat timp de 6 ani de către oamenii puşi de Dragnea ( prima propunere de Preşedinte al Fondului a fost Darius Vâlcov)/ acest Fond nu mai trebuie să respecte legile în vigoare  privind administrarea societăţilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curţii de Conturi, poate vinde acţiuni şi active fără să respecte Legea Privatizării şi nu va face listări la bursa care presupun transparenţă/practic toate companiile Statului Român vor fi administrate privat de către nişte oameni ai lui Dragnea – până când vor fi vândute bucată cu bucată către “băieţii deştepţi” din Israel şi Rusia cu care a vorbit Dragnea

Este datoria mea de înalt funcţionar al Statului , fost Prim Ministru, deputat de a vă atrage atenţia asupra acestui fapt de o gravitate fără precedent!

Sunt conştient că nu pot să opresc azi acest furt colosal dar am obligaţia să transmit public această informaţie / deputaţii din #ProRomania vom vota împotriva proiectului băgat “pe şest” în perioada în care atenţia publică este concentrată pe alte subiecte (…) UDMR nu au niciun interes iar deputaţii PSD – ALDE nu au curajul măcar să citească ceea ce votează.

Sunt de asemenea conştient că , după nişte ani, când ne vom trezi că am rămas cu mâna goală şi companiile Statului vor fi deja în mâini private, o să avem scandal politic, dosare penale şi câţiva ţapi ispăşitori plimbaţi prin tribunale ca să calmăm poporul. Privatizările din anii 90 au transformat ireversibil industria românească în locuri pentru Shopping Mall-uri şi proiecte imobiliare aşa şi “FONDUL lui Dragnea şi al prietenilor lui din Israel şi Rusia” va distruge infrastructura energetică a Romaniei- peste 10 ani vom importa toată energia ( evident mai scumpă decât azi) de la firme din Rusia prin intermediari din Israel- Dragnea va cheltui milioanele primite prin Brazilia iar noi vom constata mioritic că ţara a fost ( iar) jefuită! Acest mesaj este un avertisment! Şi sunt convins că îl vor auzi toţi!”, a scris fostul premier pe Facebook.

Sursa foto: libertatea.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte