Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Parlamentul în era dictaturii PSD: opoziția nu mai are voie să deranjeze lucrările – Rojurnal

PSD doreșete modificarea regulamentului Camerei Deputatilor astfel încât deputații care se consideră că perturbă activitatea forului legislativ să poată fi evacuați cu forța și să fie sancționați. Proiectul de modificare a Regumentului a fost inițiat de deputatul PSD Eugen Nicolicea în urma protestului organizat la Parlament de câțiva cetățeni cu ocazia susținerii unui discurs de către premierul Vasilica Dăncilă.

„Este interzisă perturbarea activității parlamentare, proferarea de insulte sau calomnii atât de la tribuna Camerei, cât și din sala de ședințe a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Paralmentului”, se arata in propunerea de modificare a Regulamentului.

În plus, președintele de ședință poate chema la ordine deputații care tulbură dezbaterile sau creează dezordine. În cazul în care, după chemarea la ordine, deputații continuă să se abată de la regulament sau împiedică în orice mod desfașurarea normală a lucrărilor, președintele de ședință retrage cuvântul, iar dacă aceștia persistă, dispune eliminarea din sală. Conform proiectului, deputații acuzați de perturbarea activității pot fi sancționați cu suspendarea participării la lucrări între 2 și 30 de zile lucrătoare.

Liderul USR, Dan Barna, acuză PSD că vrea să scoată, la propriu, opoziția de Parlament. ”Liviu Dragnea vrea sa ne scoată din Parlament, la propriu. PSD pregăteşte modificarea regulamentului intern al Camerei Deputaţilor, astfel încât parlamentarii USR să nu mai poată participa la şedinţele de plen şi ale Comisiilor dacă tulbură ordinea în vreun fel”, afirmă Dan Barna.

În timpul anumitor dezbateri parlamentare pe subiecte sensibile, USR și PNL au recurs la diferite forme de protest față de modalitatea în care a înțeles majoritatea PSD-ALDE să conducă lucrările Parlamentului.

Sursa foto: nasul.tv

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte