Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Ministrul Justiției atacă decizia instanței în cazul Dragnea – Rojurnal

Ministrul Justiției Tudorel Toader a susținut vineri, referitor la condamnarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu, că judecătorii din complet nu ar fi ținut cont de o decizie a Curții Constituționale.

”Am auzit că doi judecători au făcut majoritatea spre condamnare, că unul a făcut opinie separată, că nu au luat în considerare decizia Curţii Constituţionale, decizie la care am participat pentru că eram încă judecător la Curtea Constituţională”, a spus Toader.

Ministrul a calificat decizia de condamnare ca fiind una ”interpretativă”, și a completat că așteaptă motivarea sentinței. ”Vreau să vă spun cu deplină convingere că o decizie a CCR nu poate fi neglijată chiar dacă legiuitorul nu pune textul legii în acord cu decizia”, a comentat Toader. ”Mulți sunt condamnați și apoi achitați sau sunt achitați și apoi condamnați”, a adăugat el.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să își dea demisia din fruntea Camerei Deputaților, Toader a spus că nu vrea să se pronunțe pentru că este o ”chestiune politică”. La insistențele jurnaliștilor, el a susținut că fiecare beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Discursul lui Tudorel Toader este în aceeași linie cu mesajul transmis joi seara de premierul Viorica Dăncilă.

”Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menține și după recursul din apel”, a transmis Dăncilă, printr-un comunicat de presă.

Liviu Dragnea a fost condamnat joi, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive.

Sursa foto: libertatea.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte