Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Legea nu ne mai apără! – Rojurnal

În ziua în care la București sosea asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Wess Mitchell, cu un mesaj ferm de susținere a luptei împotriva corupției, Camera Deputaților a votat măcelărirea Codului de procedură penală și, implicit, transformarea României într-un paradis la infractorilor.

Evident, toate modificările propuse sunt cu dedicație pentru penalii din Parlament, Primării, Consilii Județene sau Locale, dar și pentru finanțatorii politicienilor. În mod absurd, dacă doar acești oameni ar fi scăpat de probleme și și-ar fi văzut liniștiți de furat, nu era atât de grav. Marea problemă este că, în disperarea de a scăpa de dosarele pe care le au sau le pot avea, marii juriști Iordache, Nicolicea, Nicolae, au operat sute de modificări la Codul de procedură penală care se vor aplica pentru toate infracțiunile, pentru vil, tâlhărie, trafic de droguri, nu doar pentru cele de corupție sau asimilate corupției.

De exemplu, una dintre modificări se referă la limitarea dreptului de utilizare a interceptărilor, convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate și înregistrate, care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării, nu mai pot fi folosite sau atașate la dosarul de urmărire penală. În viața reală, această nouă prevedere va însemna că un traficant de droguri, urmărit de autorități, nu va putea să fie cercetat dacă procurorii află din interceptări că, de exemplu, a răpit o fată pe care o obligă să se prostitueze sau că a comis o crimă.

În plus, durata urmării penale a fost limitată la un an, iar dacă procurorii nu reușesc în decurs de un an să trimită în judecată persoana în cauză, atunci dosarul se clasează automat. Ce înseamnă asta? Simplu, același traficant este pus sub învinuire pentru trafic de droguri, dar drogurile vin, normal, din străinătate. În mod normal, procurorii trebuie să ceară comisii rogatorii, să identifice traseele financiare și pe cele de intrare în țară a stupefiantelor, iar toate acestea durează, mult. Dacă toate actele din dosar nu sunt gata într-un an, cauza se clasează. extindeți aceste exemple la mii și mii de cauze penale, la cauze penale cu violență, la clanuri mafiote, la tâlhării, violuri, accidente grave, sau, și mai grav, terorism, și veți vedea cum România se va umple de infractori care nu pot fi condamnați.

Modificarea Codului de procedură penală este doar un nou pas. Va urma Codul penal, Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, orice alte legi cu dispoziții penale care ar putea să stea în calea fericirii politicienilor și prietenilor lor.

Adăugați la tot acest tablou și miile de pușcăriași eliberați din penitenciare pentru că nu beneficiau de condiții decente de cazare. Adăugați incapacitatea poliției de lua măsuri, corupția generalizată, violența care devine regulă în societate. Este deja o imagine din care rezultă un singur lucru: viața și integritatea cetățenilor normali ai acestei așa zise țări este într-un pericol real.

Legea nu ne mai apără!

 

Sursa foto: libertatea.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte