Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1306

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Incapabilă să atragă fonduri europene, Rovana Plumb ceartă Comisia Europeană – Rojurnal

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a atact, marți, la finalul ședintei Comisiei pentru fonduri europene din Camera Deputatilor, Comisia Europeană pentru obiecțiile pe care forul european le-a formulat la proiectul PSD-ALDE de elaborare a unui Cod administrativ. 

„Invit Comisia Europeană să fie prudentă în ceea ce privește o astfel de afirmație, deorece Codul administrativ nu este încă finalizat. România întotdeauna și-a respectat angajamentele și le va respecta. (…) Cred că nu trebuie să existe, în momentul de față, concluzii pănă când nu se finalizează Codul aministrativ”, a spus Rovana Plumb, întrebată despre avertismentul Comisiei Europene potrivit căruia România riscă să piardă peste 550 de milioane de euro din alocare finaciară 2014-2020.

Comisia Europeană arată, într-un punct de vedere remis G4Media.ro, că esecul îndeplinirii obligațiilor asumate de România (ex-ante) constituie temeiul pentru suspendarea plăților din fonduri europene, iar România riscă să piardă alocarea financiară a programului pentru perioada 2014-2020, adica 553,19 milioane de euro.

Proiectul de Cod administrativ  a fost adoptat de Senat și prevede, printre altele, că primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor judetene aleși după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate și, de asemenea, că pot avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o intreprindere individuală sau o intreprindere familială.

România a reușit să atragă, până în acest moment, doar 16% din fondurile europene alocate prin bugetul 2014-2020, principalul responsabil pentru acest eșec fiind tocai Ministerul Fondurilor Europene condus de Rovana Plumb.

 

Sursa foto: AM Press

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte