Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Noaptea minții: dacă facem autostrăzi, pleacă multinaționalele – Rojurnal

Explicație halucinantă a ministrului Transporturilor, Lucian Șova, pentru lipsa de autostrăzi: dacă le facem, pleacă multinaționalele!

“Este o rețea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaționalele aici? Pentru că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Tot vor pleca. Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici”, a explicat, joi, la o ședință a Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, ministrul Transporturilor.

Dezvăluirea a fost făcută de deputatul USR Cătălin Drulă pe Facebook. La solicitarea presei, Drulă a pus la dispoziția ziariștilor și înregistrarea audio a declarației ministrului Șova.

Același deputat USR a dezvăluit și planul PSD de a renunța la proiectul de a realiza autostrada Comarnic-Brașov în parteneriat cu Banca Mondială și de revenire la soluția unui iluzoriu și exorbitant parteneriat public-privat. ”Ministrul Șova ne-a anunțat că renunță la pregătirea proiectului cu Banca Mondială. Cu asta se duce pe Apa Sâmbetei orice șansă de profesionalism pe care o avea această investiție… Ne distrugem orice credibilitate, ca țară, în relația cu instituțiile financiare internaționale. În mod incredibil, soluția PSD este aceeași încercată de 3 ori până acum, în 2003-2005, 2007-2009 și 2013-2015: magicul partneriat public-privat (PPP). Mai mult, cel care se va ocupa este același om care s-a ocupat de anterioarele trei eșecuri – Narcis Neaga”, a scris Cătălin Drulă după ședința de Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților.

Ultima variantă de parteneriat public-privat pentru autostrada Comarnic Brașov, 53 de km de autostradă, blocată în 2015 din cauza costurilor uriașe, ar fi presupus ca statul român să plătească către firmele private implicate 8,45 miliarde de euro! Suma ar fi fost eșalonată pe 26 de ani, cu o rată anuală de 325,2 milioane de euro.  

Detaliile înțelegerii financiare pot fi consultate aici:

https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-esential-19099450-secretul-financiar-autostrazii-comarnic-brasov-facut-public-sfarsit-statul-roman-urma-plateasca-firmelor-vor-construi-intretine-autostrada-325-2-milioane-euro-adica-8-45-miliarde-euro-cei-26-ani-conce.htm

Sursa foto: minitoruldetrotus.ro

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte