Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
După Codul de procedură penală, PSD trece la măcelărirea Legii pentru combaterea corupției – Rojurnal

După măcelărirea Codului de procedură penală, majoritatea PSD-ALDE plus UDMR din Comisia juridică a Camerei Deputaților a votat o propunere a deputatului Cătălin Rădulescu de modificare a Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Conform acestui amendament, faptele de corupție se pedepsesc doar dacă sunt săvârșite în scopul obținerii „pentru sine”, nu și pentru altul, cum prevede acum legea, și doar dacă bunurile și foloasele sunt exclusiv „materiale”.

Deputatul USR Stelian Ion a explicat că prin aceste modificări se urmărește o dezincriminare parțială a infracțiunilor de corupție. „Se dă liber la mai multe infracțiuni de corupție prin interpuși. Dacă spre exemplu se efectuează o operațiune financiară incompatibilă cu funcția de către un demnitar în viitor în scopul obținerii unui folos pentru o rudă sau pentru soție, angajare sau obținerea unei autorizații, nu va mai fi infracțiune”, a explicat deputatul.

Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, adică exact articolul care este modificat.

Proiectul va intra la vot în Camera Deputaților, for decizional.

 

Sursa foto: ziaruldearges.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte