Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Dragnea și Tăriceanu pregătesc terenul pentru modificarea Codurilor penale prin OUG – Rojurnal

Adoptarea unei Ordonanțe de Urgeanță prin care să fie modificate Codul penal și Codul de procedură penală pare din ce în ce mai probabilă după ce această variantă a fost susținută și de Călin Popescu Tăriceanu.

„Dacă o să observăm că e o opoziție manifestă în această direcție sigur că există și această soluție care a fost utilizată și de guvernul anterior, condus de Cioloș. Chiar dacă unora nu le convine, avem instrumente legale la îndemână pe care în situații extreme le putem folosi”, a declarat Tăriceanu.

Duminică seară, Liviu Dragnea a afirmat că PSD ia în calcul varianta unei Ordonațe.

Întrebat de ce nu se emite o OUG petru modificarea Codurilor penale, Dragnea a declarat: „O să ne gândim. E de luat în seamă, pentru că chiar astăzi mă gândeam, tot ce am aprobat în Parlament, tot ce am aprobat important, vorbim de legile care susţin şi fac parte din programul de guvernare, legile care sunt pe zona de justiţie şi alte legi care sunt dorite şi pe care le adoptăm, domnule, le-au întârziat, într-o veselie. Ba atacă Iohannis sau atacă PNL, USR. Vine de la Curte, iar atacă, respinge Curtea, ajunge la Iohannis, atacă iar, cu toate că ştie că nu mai poate, dar atacă să treacă timpul şi după aia probabil că o să le întoarcă la Parlament, să zică: domnule, articolul ăsta îl vreau aşa şi nu invers”.

Din punctul de vedere al celor care au probleme cu legea penală, adoptarea unei Ordonațe prin care să se modifice Codurile penale este cea mai bună variantă deorece efectele Ordonanței se produc imediat ce ea este publicată în Monitorul Oficial. În plus, în materie penală acționează principiul legii mai favorabile ceea ce înseamnă că intrarea în vigoare, chiar și pentru câteva ore, a unui text care ar dezincrimina anumite infracțiuni ar produce efecte pentru toate cazurile aflate în cercetare sau trimise în judecată, iar asta chiar dacă Ordonața este modificată, abrogată sau declarată neconstituțională.

Sursa foto: Ziare.com
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte