Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Deputatul PSD Gabriel Vlase propus de Iohannis pentru șefia SIE – Rojurnal

Președintele Klaus Iohannis a propus, joi, numirea deputatului PSD de Bacău Gabriel Vlase în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Din septembrie 2016, de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, funcția este vacantă, conducerea servicului fiind asigurată de generalul Silviu Predoiu.

Vlase, la al patrulea mandat de deputat, este vicepreședinte al Camerei Deputaților. El a fost ales vicepreședinte regional al PSD la congresul din 10 martie, după ce mai ocupase această funcție și ca urmare a congresului din octombrie 2015. În trecut, a fost președintele comisiei de Control SIE și a urmat cursuri la Agenția Națională de Informații a SRI.

Gabriel Vlase a fost un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, numele lui apărând în dosarul retrocedărilor, în care Hrebenciuc a fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu executare. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, citat de Agerpres, Vlase l-a asigurat pe Gheorghe Paltin Sturdza că va interveni pe lângă factori de decizie din județul Bacău pentru a-i facilita punerea în posesie asupra suprafetelor de pădure retrocedate ilegal. Discutia a avut loc pe 6 august 2012, in cadrul unei intalniri organizate la un hotel de deputatul Ioan Adam, prin intermediul deputatului de Brasov Constantin Nita. „Deputatul Vlase Gabriel le ofera garanții celor doi inculpați (Adam și Sturdza – n.r.) că după data de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiția vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urma să se dea la contestația în anulare), va încerca să schimbe ‘starea de spirit’ a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure”, se arată în rechizitoriul DNA.

sursa foto: capital.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte