Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home2/r54658roju/public_html/wp-content/plugins/sensei/includes/class-sensei.php on line 1030
Conflictul de interese și incompatibilitățile se prescriu în trei ani – Rojurnal

Camera Deputaților a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice care determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârşirii lor. De asemenea, inițiativa permite aleșilor locali să desfășoare activități în sectorul privat în domenii care nu au legătura cu atribuțiile de aleși locali. Proiectul a fost inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu și a fost susținut de peste 100 de parlamentari PSD.

„Starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcţie sau o calitate incompatibilă cu acesta sau până la data la care a încetat funcţia sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate. Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii lor, în conformitate cu art. 2517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil.”, se arată în proiectul de lege.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice, a explicat în plen că prin această modificare „s-a făcut egalitate” între aleșii locali și prefecți în ceea ce privește posibilitatea de a desfășura activități în sfera privată.

 

Sursa foto: expresmagazin.ro
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2021 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte