Nu trebuie să fii mare analist sportiv ca să fi observat decăderea constantă a rugbyului românesc după decizia istorică de trecere la profesionism…Drăcovenia este însă că, pe când cei din străinătate au trecut la profesionism în mod metodic, având oameni de calitate implicați în tot ceea ce presupune managementul sportiv, rugbyul progresând fantastic, la noi, din nefericire, cei care au condus destinele rugbyului românesc, au lăsat totul de izbeliște, urmărind cu preponderență obținerea de avantaje strict personale.

Această perioadă nefastă fără de sfârșit, prin care suporterii de rugby din țara noastră au trecut cu răbdare sisifică, sperând în liniște la vremuri mai bune și la o revigorare atât de dorită a fenomenului rugbistic autohton, a culminat cu descalificarea și neparticiparea în premieră la Cupa Mondială organizată anul viitor în Japonia, o umilință fără margini și o catastrofă din punct de vedere reputational, România fiind considerată până nu demult un membru marcant al comunității rugbyului internațional.

Această nenorocire anunțată cu subiect și predicat de către oamenii din fenomen acum mulți ani, este opera lui Octavian Moraru și a ilustrului său descendent, nimeni altul decât președintele actual, Alin Petrache, fiul mogulului imobiliar Adrian Petrache, pilon al celebrului cvartet de rechini imobiliari Bittner, Finiș, Cocoș (fostul soț al Elenei Udrea), Petrache, de tristă amintire pentru iubitorii de yachting din Parcul Herăstrău (se știe cum aproape 10 ani Federația Română de Yachting s-a bătut în instanță cu aceștia) și nu numai.

Domnul Octavian Moraru, fiul fostului mare internațional grivițean Viorel Moraru, după o carieră sportivă ce nu merită menționată prea mult căci alți foști mari internaționali se vor răsuci în mormânt, rămâne un exemplu de reușită în viață printr-un oportunism de neegalat.

Cu domnul Alin Petrache, situația este oarecum similară, cu diferența că rapacitatea sa a fost devoalată cu predilecție în ultimele luni, când absolut toată lumea sportului românesc a înțeles că lipsa unicului său gest de minimă moralitate, demisia, ascunde în fapt dorința acestuia de a rămâne cu orice preț la FRR și a beneficia în viitor de facilitățile noului stadion ce se va construi cu bani publici prin Compania Națională de Investiții, în cadrul proiectului de modernizare a 4 stadioane de fotbal pentru EURO 2020.

Legătura ombilicală dintre Octavian Moraru și Alin Petrache s-a născut la începutul anilor 2000, atunci când primul, în calitate de proaspăt președinte federal, a intuit ce “potențial” imens ar avea o strânsă relație cu feciorul omnipotentului la vremea respectivă, Adrian Petrache, persoană cu intrare la orice oră în cabinetul premierului Adrian Năstase. Așa stând lucrurile, pentru a-l propulsa în lotul echipei naționale, d-nul Moraru a înlăturat cu bună știință prevederea care stipula clar că supervizarea și admiterea unui jucător la națională este atributul exclusiv al Biroului Federal, lăsând aceasta numai la latitudinea antrenorului.

Toată lumea din rugbyul nostru cunoaște ce performanțe sportive de invidiat a avut ulterior d-nul Petrache…prezența sa în mijlocul celorlalți jucători care erau acolo exclusiv pe merit, producând mereu zâzanie și afectând performanța echipei în ansamblu. Acest amânunt însă nu l-a deranjat în vreun fel pe d-nul Moraru, rugbyul pentru dânsul nu a fost niciodată printre priorități, dumnealui din prima zi când a intrat în sediul federației, privind în zare și calculându-și cu meticulozitate următorii pași care l-au adus în postura de astăzi…pentru noi însă, oamenii de sport din România, rămâne un jalnic anodin al performanței sportive și un carierist învederat ce ar călca pe cadavre numai pentru beneficiul propriu, nimic mai mult.

Toată țara știe ce s-a întâmplat cu echipamentul contrafăcut al delegației olimpice de la ultima Olimpiadă – Rio 2016, atunci când șef la COSR era d-nul Alin Petrache. Nicio altă echipă în lunga istorie a olimpismului mondial, nu și-a acuzat vreodată oficialii pentru umilința de a purta echipament contrafăcut…și aici, România s-a făcut din nou de rușine după prestația lamentabilă din Brazilia, în toate publicațiile apărând ulterior articole care au scos la lumină faptul că firma PAX CREATIVE, fondată de Octavian Moraru (fost președinte COSR), a livrat acest echipament cu care ne-am umilit în public sportivii noștri…concluzia logică fiind una singură: CU ASEMENEA PERSONAJE LA TIMONĂ, DECLINUL SPORTULUI ROMÂNESC NU VA FI NICIODATĂ STOPAT!!!

Deunăzi răbdarea sisifică a suporterilor a ajuns la final, oamenii de rugby, foști internaționali și foști oficiali federali, luând poziție și cerând la unison demisia d-lui Alin Petrache.

Pe lângă tot haosul managerial pe care l-a păstorit într-o manieră inconștientă la Federația Română de Rugby, fapt ce poate fi foarte simplu probat prin consultarea rezultatelor sportive sub orice critică ale tuturor loturilor naționale în ultimii 9 ani ai mandatului său, d-lui Petrache i se impută hotărârea incalificabilă de a ceda un teren de aprox. 5000 mp, aflat chiar în vecinătatea bazei sportive a federației.

Merită reamintit momentul, căci decizia dumisale are iz penal, fiind luată în mod nestatutar, fără convocarea Adunării Generale. Inițial, pentru a se construi noul sediu COSR (lângă Arcul de Triumf), FRR a hotărât în cadrul Adunării Generale să înstrăineze din patrimoniul propriu o suprafață de teren de 4000 mp, urmând să primească în compensație din partea Guvernului, un teren de aprox. 5000 mp, aflat vis-à-vis de hotelul Sofitel. După ce a primit acest teren în compensație, “managerul” Alin Petrache nu a întreprins absolut nimic pentru a valorifica acest activ prețios iar după puțină vreme, l-a cedat gratuit Guvernului, motivând cu neobrăzare că FRR plătea impozit degeaba pe el…

Iată cum vechiul proverb din popor “ce naște din pisică, șoareci mănâncă” are acoperire fix în casa rugbyului românesc, loc unde ar trebui să vedem doar corectitudine și noblețe deopotrivă…

Astăzi terenul zace “la dospit” și pe lângă amănuntul deloc de neglijat că sigur reprezintă ținta unui viitor tun imobiliar, constituie dovada de netăgăduit că actuala conducere federală, în frunte cu d-nul Alin Petrache, a pus rugbyul nici măcar în plan secund…pur și simplu acest minunat sport nu mai este o prioritate actuală pentru federali.

Acum, fără îndoială, mai mult ca niciodată este imperios necesar ca organele de control ale statului român să-și pună în valoare prerogativele pentru a verifica activitatea economică a federației în ultimii 9 ani, pentru a devoala toate eventualele ilegalități iar rugbyul românesc să poată în sfârșit să scape de sub jugul președintelui Petrache…

Este nevoie doar de un dram de demnitate din partea puținilor oameni rămași în fenomen, nu reprezintă deloc mult pentru scopul care este comun tuturor suporterilor din țară: SALVAREA RUGBYULUI ROMÂNESC DE LA DISPARIȚIA IMINENTĂ!!!

 

sursa foto: curentul.ro

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2022 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte