Simina Tănăsescu, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Reformă Instituțională și Constituțională, și-a dat demisia miercuri, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale. Demisa vine în contextul în care consilierul prezidențial a fost acuzat în mass-media că a exercitat presiuni asupra judecătorului constituțional Petre Lăzăroiu.

”În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens. Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, informează comunicatul citat.
Președintele Iohannis a declarat marți că nu a exista nicio presiune asupra judecătorului Lăzăroiu, iar poziția Administrației Prezidențiale a fost foarte clară în acest sens. ”Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice. Habar nu am de ce domnul Lăzăroiu a intrat în acest joc. Întrebați-l dumneavoastră”, a afirmat  șeful statului.

Sursa foto: presidency.ro
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Se trimit datele

©2020 toate drepturile rezervate RoJurnal

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?

Sari la bara de unelte